Videomarkedsføring – Lag profesjonelle videoer med enkelt utstyr

Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite

Videoinnhold og videomarkedsføring har blitt en uunnværlig del av enhver bedrifts markedsføringsstrategi. Videoer gir liv til din merkevare, forklarer komplekse ideer på sekunder og engasjerer potensielle kunder på et personlig nivå. Men mange tror at videoproduksjon være kostbart og teknisk utfordrende. GründerStudio er til akkurat for å bevise det motsatte.

Bruk utstyr du allerede har

Tro det eller ei, din smarttelefon er god nok til å produsere videoinnhold som ser skarpt og profesjonelt ut. Med dagens teknologi kan smarttelefonkameraer fange opp høykvalitetsvideo som er mer enn god nok for din bedrifts nettside og sosiale medier. Ingen tvil. Det handler kun om hvordan du bruker dette utstyret, og det kan GründerStudio lære deg.

 • Hva slags smarttelefon trenger du: Bruk en nyere modell for best mulig bildekvalitet. De fleste smarttelefoner etter 2018 byr på utmerket videooppløsning.
 • Stativ: Et enkelt stativ eller selvlagd støtte hjelper deg å holde kameraet stabilt. Har du ikke stativ? Ingen fare. Stable noen bøker oppå hverandre eller bruk en noe annet passende som midlertidig løsning.
 • Fjernkontroll eller selvutløser: Som et hjelpemiddel kan du kjøpe en bluetooth fjernkontroll for å starte og stoppe opptaket. De rimeligste koster fra et par hundre kroner og oppover.
Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite
Du ikke ha stativ. Kun fantasien setter begrensninger.

Lyssetting på budsjett

God lyssetting er nøkkelen til å gjøre videoene dine visuelt tiltalende. Du trenger ikke investere i dyrt utstyr. Vanlige lamper og naturlig lys kan gjøre underverker. Det handler om hvordan du posisjonerer lyskildene for å unngå harde skygger og utjevne lyset på ditt subjekt.

 • Bruk naturlig lys: Film nært et vindu hvis mulig, men unngå direkte sollys. Naturlig lys utenfra gir et mykt og flatterende lys.
 • Bruk lamper du har: Bruk skrivebordslamper eller gulvlamper. Plasser dem bak kameraet, rettet mot deg. Dette reduserer skygger. Har du flere så kan du eksemperimentere med å sette opp både frontlys og sidelys. Kaldt lys kann være å foretrekke fremfor varmt og gult.
 • Unngå motlys: Filming mot en lyskilde kan gjøre deg mørk og uklar. Sørg for at hovedlyset er bak kameraet.
 • Diffuser: Bruk et hvitt laken eller gardin for å myke opp lyset fra lamper eller sollys. Du kan også klippe til noen stykker av et bakepapir.
Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite
Naturlig lys fra et vindu er topp!

Bakgrunn og miljø

En rolig og nøytral bakgrunn holder fokus på budskapet ditt. Du trenger ikke et studio. Et ryddig kontor, et stille rom eller en enkel vegg kan fungere utmerket. Det viktigste er å unngå rot og distraksjoner som kan trekke oppmerksomheten bort fra det du sier. Har du et koselig hjørne i hjemmet eller på kontoret, så kan det fungere bra. Pass å at du ikke har så mye hengende på veggen bak deg. Pass spesielt på slike ting som private fotografier.

 • Enkel og ryddig bakgrunn: En nøytral vegg eller et ryddig rom fungerer best. Unngå rot som kan distrahere.
 • Litt personlighet: En plante, bokhylle eller kunstverk kan legge til litt dybde og gi en lun stemning uten å overvelde.
 • God avstand: Stå noen skritt foran bakgrunnen din for å skape en følelse av dybde. Har du mye motlys kan en lampe eller to fra sidene redusere skyggene noe.

Les også: Videomarkedsføring: Fra nybegynner til proff

Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite
Tenk på bakgrunnen din. Den bør være naturlig ift det du snakker om, eller relativt enkel.

Sørg for god lyd

Selv om smarttelefonmikrofoner har blitt bedre, kan du vurdere en rimelig ekstern mikrofon for å heve lydkvaliteten ytterligere. Men, selv uten dette kan du forbedre lydkvaliteten betydelig i etterkant ved hjelp av enkle redigeringsverktøy og AI-basert programvare for støydemping og lydforbedring.

 • Stille omgivelser: Finn det stilleste rommet. Unngå områder med mye bakgrunnsstøy som trafikk eller aircondition.
 • Test mikrofonen på din smarttelefon: Noen ganger er den innebygde mikrofonen god nok, spesielt i rolige omgivelser.
 • Bruk en ekstern mikrofon: Hvis budsjettet tillater det, kan en rimelig lavalier-mikrofon (klypemikrofon) som kobles til smarttelefonen din, forbedre lydkvaliteten betydelig.
 • Lydetterbehandling: Bruk gratis eller rimelig programvare til å justere lydnivåene, fjerne støy eller legge til behagelig bakgrunnsmusikk.
Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite
Som medlem av GründerStudio lærer du hvordan du filmer deg proft hjemme eller på kontoret.

Enkel og gratis redigering

Selv om dette innlegget ikke omhandler etterarbeid som redigering, er det viktig å nevne at det finnes mange kostnadsfrie eller rimelige redigeringsprogrammer som er brukervennlige og tilgjengelige for nybegynnere. Som medlem av GründerStudio lærer du å kutte, lime inn, legge til tekst, og til og med spesialeffekter for å gjøre videoene dine mer engasjerende.

Videomarkedsføring - GründerStudio lærer deg du du trenger å vite
Et helt gratis redigeringsprogram holder i massevis. Og det er ikke så veldig komplisert å klippe film. Det handler bare om å vite hva du skal gjøre.

En oppsummering
Videoproduksjon trenger ikke å lenger å være en stor utgiftspost eller et teknisk mareritt. Med litt kreativitet, riktig bruk av utstyret du allerede eier, og tilgang på leksjoner fra GründerStudio, kan du enkelt produsere videoer som engasjerer din målgruppe og forsterker din digitale tilstedeværelse. Bli med oss på GründerStudio for å få ut ditt fulle potensial innen digital markedsføring – start reisen din i dag.

Registrerer du deg på ventelisten før lansering 1. mars 2024, sikrer du deg halv pris for hele medlemsperioden – noe som betyr kun 245 kroner per måned.

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg