Trender for digital markedsføring i 2023

Vi tar en rask titt på digitale markedsføringstrender fra 2023

Med den kontinuerlige utviklingen av digital teknologi, er landskapet for digital markedsføring i stadig endring. For bedrifter som ønsker å holde seg konkurransedyktige og relevante, er det avgjørende å holde tritt med de nyeste trendene og tilpasse sine strategier deretter.

I 2023 har vi sett flere spennende utviklinger som spenner fra forbedret bruk av videoinnhold og direktestrømming til innovative anvendelser av kunstig intelligens og utvidet virkelighet. Denne listen gir en rask oversikt over de noen av de viktigste digitale markedsføringstrendene for året. Samt hvordan de kan forme måten vi engasjerer oss med vårt publikum og markedsfører våre merkevarer på.

Innhold i form av video er fortsatt viktig av mange grunner.

Trender fra 2023

  1. Videoinnholdets dominans: Video har fortsatt å være en primær driver for engasjement på nettet. Dette med en betydelig effekt på SEO og forbrukerbeslutninger. Plattformer som TikTok og YouTube Shorts er spesielt viktige for å nå ut til publikum med kortformede videoer.

  2. Direktestrømming: Direktesendt innhold er mer populært enn noensinne. Markedsførere bruker det i stor grad til å engasjere seg med publikum blant annet på plattformer som TikTok, Instagram og Youtube. Dette formatet er effektivt for å holde på brukernes oppmerksomhet og få konverteringer.

  3. Sosial Handel: Sosiale medieplattformer er blitt mer integrert med e-handelsfunksjoner. Dette er noe som gjør det enklere for brukerne å kjøpe produkter direkte fra merkevarer. Plattformer som Facebook, Instagram og Pinterest er nøkkelaktører i denne trenden.

  4. AR/VR i Markedsføring: Bruk av utvidet virkelighet (AR) og virtuell virkelighet (VR) har vært en økende trend. Mange merkevarer bruker disse teknologiene for å forbedre handleopplevelsen og øke salget.

  5. AI-drevet Innholdsgenerering: Kunstig intelligens blir stadig mer brukt til å generere innhold, inkludert tekst og bilder. Blant annet for å spare tid og forbedre personalisering i markedsføringsstrategier.

  6. E-postmarkedsføring og Personalisering: I 2023 har epostmarkedsføring fortsatt vært en viktig markedsføringskanal. Personalisering og segmentering blir stadig viktigere, og AI spiller en kritisk rolle i å lage skreddersydde kampanjer.

  7. PPC-automatisering: PPC-automatisering, spesielt i Google Ads, har blitt mer sofistikert i 2023, og gir annonsører muligheten til å lage mer effektive kampanjer med funksjoner som Smart Shopping og automatiserte budstrategier.

Les også: Mestre AI-verktøy for bedriftssuksess: ChatGPT og Midjourney

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg