SEO nettside: Bruk overskrifter

Bruke overskrifter i artikler // SEO-tips // Bli funnet av søkemotorer

Se for deg en bøtte full av ord og setninger. Gi bøtten til noen og spør om de raskt kan fortelle hva inneholdet i den handler om. Ganske vrient ikke sant? Dette er hvordan Google oppfatter nettsiden din hvis du ikke har gjort noen form for inndeling ved bruke av overskrifter. Da blir nettsiden, eller artikkelen din, kun en samling av ord som Google eller andre søkemotorer ikke like enkelt klarer å kategorisere. Dermed vil den ikke rangere innholdet høyt for de som søker. Les mer om SEO nettside nedenfor.

Les også:
Nettside Bedrift – Lag den med GründerStudio

Hvorfor er overskrifter så viktig?

SEO nettside – Vi har allerede gitt deg en rask innføring i hvorfor overskrifter er viktig, men la oss gi deg tre punkter til.

1. Overskrifter gir struktur: På samme måte som kapitler i en bok gir en god oversikt, eller en indeks i en kokebok, gir overskrifter en god struktur på en nettside. Det samme synes Google og andre søkemotorer. De skjønner enklere hva nettsiden din handler om, og kan rangere den bedre i resultatene.

2. De gir relevans: En enda bedre oversikt over nettsiden din og artikkelen din får søkemotorene hvis du i overskriftene legger inn relevante stikkord, noe som jo er naturlig å gjøre. Hvis nettsiden din handler om å yte regnskapstjenester og du med en aktuell artikkel vil fremheve området «årsavslutning», så er det smart å legge dette ordet inn i en eller flere overskrifter. Men det er for gjort å gjøre feil, ved å la overskriften for eksempel være «Slik avslutter du året i regnskapet». Her har man ikke tatt med det viktige stikkordet.

3. Overskrifter starter engasjement: Du vil gjerne at lesere på nettsiden skal holde seg på siden og lese innholdet. Gode overskrifter sørger for å engasjere og holde leseren lenger på siden, noe som igjen er bra for SEO. Jo lenger du holder en leser interessert i innholdet ditt desto større er nok muligheten for å konvertere leseren til en eventuell kunde med et salg.

Les også:
Hva er verdien av et medlemskap på GründerStudio?

Bruke overskrifter i artikler // SEO-tips // Bli funnet av søkemotorer
Denne karen har nok trøbbel med å vite hva disse bøkene handler om. Litt mer system og noen emneskilt hadde gjort susen.

SEO nettside: Hva gjør overskriftene gode?

Varier med størrelser

Start med H1: Den første overskriften er tittelen til den aktuelle siden. Den bør fortelle leseren hva man kan forvente å lese om videre i artikkelen. Den bør også inneholde det primære nøkkelordet, eller stikkordet, som du har valgt å forsøke å rangere for på den aktuelle siden.

Bruk H2 og H3 for underoverskrifter: Det er smart å dele innholdet inn i flere ulike seksjoner ved og blant annet bruke flere typer overskrifter. Tallene bak H´en sier noe om størrelsen på skriften. H1 er den største hovedoverskriften. Videre kan man bruke H2 på overskrifter over seksjoner, men også de enda mindre H3 og H4 for ytterligere inndelinger. For både brukere og søkemotorer blir innholdet da enda lettere å indeksere.

Inkluder nøkkelord: Legg nøkkelord inn i overskriftene på en naturlig måte. Det er bra for SEO, altså rangering. Men pass på at overskriften fortsatt gir mening. Det kan gi en negativ effekt å inkludere nøkkelordet ditt på for mange steder.

Beskriv med overskriften, men hold det kort: Overskrifter skal gjerne fortelle tydelig hva det kommende avsnittet handler om, men samtidig må den ikke være altfor lang.

Bruk overskrifter i hele artikkel: Gjør det til en vane å bruke overskrifter gjennom hele artikkelen eller teksten, og variér med ulike størrelser. Overskrifter kommer godt til nytte selv om det ikke er en hel artikkel du har skrevet. Også på kontaktsiden kan det være en overskrift som sier «Kontakt oss»

Les også:
Hva er en profesjonell nettside?

Bruke overskrifter i artikler // SEO-tips // Bli funnet av søkemotorer
Gjør det enkelt for folk – og roboter – å få oversikt over hva de leser på nettsiden din.

SEO Nettside

Å sørge for at nettsiden din er strukturert satt opp er ikke bare å anbefale for søkemotorenes skyld, men det er også av respekt for dine besøkende. Det skal være lett å navigere rundt, og man bør umiddelbart se hva en tekst handler om. Ta grep på nettsiden din, gjør endringer hvis du ikke føler den leverer som den skal og forsøk deg med tipsene nevnt her i artikkelen.

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg