Nettside Bedrift – Lag den med GründerStudio

To damer med god energi foran datamaskinen

Nettside Bedrift
Et av de viktigste elementene i en bedrifts digitale tilstedeværelse – er en nettside. Dette betyr at kategorien som omhandler det å lage nettside fra A til Å, blir en av GründerStudios viktigste. I denne artikkelen skal vi se raskt på hvordan et slikt kursforløp vil se ut.

Domenenavn og webhotell

Den første leksjonen vil handle om dette med domenenavn og valg av webhotell. Enten har du domenenavn som før og vil begynne å ta det i bruk eller flytte det. Eller så skal du kjøpe et domenenavn nå. Vi ser på begge scenarioer. Du finner rimelige løsninger hos utenlandske tilbydere, men personlig foretrekkes norske leverandører som Webhuset eller Domeneshop. I leksjonene på GründerStudio vil vi bruke Domeneshop, men prosessen er ganske lik uansett hva du velger.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift
Vi skal søke etter og kjøpe domenenavn sammen. Hvis du ikke allerede har det da.

Nettsidebygger: Hvilken skal vi bruke?

Det er mange ulike byggere på markedet. Du har Wix og WordPress.com som er selvstendige nettsidebyggere, også har du for eksempel WordPress.org. Sistnevnte blir i all hovedsak brukt i våre leksjoner. Innenfor WordPress finnes også ulike valg for hvordan du skal bygge opp siden (for eksempel Divi og Elementor). Vi skal bruke sistnevnte. Hvis du synes dette virker vanskelig så langt, så fortvil ikke – vi går steg for steg, og dette er ikke så vrient.

Når vi har valgt nettsidebygger, altså WordPress – så går vi videre og installerer dette på webhotellet.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift
WordPress – et sikkert valg!

Nettside Bedrift: Bli kjent med WordPress

Nå er vi inne i det berømte WordPress, og i en introleksjon tar vi en titt på hva du finner på «baksiden» av dette programmet. Vi gjør også en del oppussing ved å slette noen plugins og gjøre nettstedet klart til å begynne å lage nettsiden til bedriften vår.

Les også: Nettsideutvikling: Hva koster det å lage bedriftens nettside selv?

Installasjon av WordPress-tema og plugins

Etter at vi har blitt kjent med nettsidebyggeren vår kommer det en leksjon hvor vi skal se på utseende og funksjoner. Vi skal installere et såkalt tema, samt noen viktige tilleggsprogrammer. Vi skal også se på hvordan vi legger inn brand colors. Har du ikke det, så kan du ta en titt på en bonusleksjon som viser hvordan du kan finne dine farger.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift
Du kan ta snarveier med ferdige maler.

Bli kjent med Elementor

Nå nærmer vi oss. Vi skal snart begynne å designe nettsiden. Først skal vi installere selve designmodulen. Deretter vil denne leksjonen vise litt hvordan Elementor fungerer. Hva du finner hvor, og hvordan du drar og slipper moduler og lignende.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift

Nettside Bedrift: Vi lager nettsiden til bedriften din

Da er alt klart for selve designprosessen. Nå skal vi rett og slett bygge nettsiden. Helt fra bunnen av. Det blir flere leksjoner på de ulike elementene, men alle blir relativt korte og greie – og enkle å følge. Vi skal nå bygge nettsiden kloss for kloss, og legge inn innhold. Underveis vil det henvises til andre leksjoner som viser hvordan du genererer eller finner bilder, hvis du ikke har det selv.

Vi kommer til å ha en «snarvei-leksjon» tilgjengelig. Her kan du se hvordan du lager nettsiden med utgangspunkt i en ferdig mal. Det anbefales allikevel at du tar hele nettsidekurset, slik at du lærer det grunnleggende. Dette vil du få bruk for når tiden kommer dit at du ønsker å gjøre endringer.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift
Vi bygger nettside steg for steg.

Nettsiden din er ferdig

Etter at du er ferdig med denne kursmodulen har du en komplett nettside. Nå kan du bygge ut nettsiden med ønskede moduler. Du vil etter hvert finne egne leksjoner for hvordan du legger inn et kart for din lokale bedrift, hvordan du legger inn video osv. Du vil også finne egne leksjoner på hvordan vi legger mest mulig til rette for at den nye nettsiden din blir indeksert ogprioritert av søkemotorer.

To damer lager sin egen nettside - Lage nettside selv - Nettside til bedrift

Les også: Hva er verdien av et medlemskap på GründerStudio?

Nettside Bedrift: Fordeler ved å lage nettside selv

Å lage nettside til bedriften selv, i stedet for å leie inn eksterne tjenester, kan ha flere fordeler, spesielt for småbedrifter og enkeltpersonforetak. Her er noen gode grunner til å vurdere denne tilnærmingen:

  1. Kostnadseffektivt: Å bygge nettsiden selv kan spare deg for betydelige summer. Eksterne byråer eller frilansere kan være dyre, spesielt for skreddersydde løsninger.
  2. Full kontroll: Når du bygger nettsiden selv, har du full kontroll over alle aspekter av den, fra design til innhold. Dette gir deg friheten til å tilpasse nettsiden nøyaktig slik du ønsker.
  3. Læring og utvikling: Å bygge din egen nettside gir en verdifull læringsopplevelse. Du utvikler digitale ferdigheter som er nyttige ikke bare for nettsiden, men for digital markedsføring generelt.
  4. Raskere endringer: Når du selv står for nettsiden, kan endringer og oppdateringer gjøres raskt og uten ekstra kostnad. Du er ikke avhengig av tredjeparters timeplaner eller priser.
  5. Personlig tilpasning: Ved å bygge nettsiden selv, kan du sørge for at den fullt ut representerer din merkevare og visjon. Du er ikke begrenset av et byrås designvalg eller maler.
  6. Forbedret teknisk forståelse: Å arbeide direkte med nettsiden gir en dypere forståelse av tekniske aspekter ved nettdrift, noe som kan være til nytte ved feilsøking og videreutvikling.
  7. Fleksibilitet: Du kan starte med en enkel versjon av nettsiden og utvikle den videre i takt med at bedriften vokser og behovene endrer seg.
  8. Økonomisk forutsigbarhet: Ved å bygge og vedlikeholde nettsiden selv, unngår du løpende og uforutsette utgifter som ofte kommer med eksterne tjenesteleverandører.
  9. Bruk av moderne verktøy: Med tilgang til moderne byggeplattformer og verktøy kan selv nybegynnere lage profesjonelt utseende nettsider uten å kode.
  10. Fokus på SEO: Ved å bygge nettsiden selv, kan du ha direkte innflytelse på søkemotoroptimalisering (SEO), noe som er kritisk for synligheten online.

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg