Nettsideutvikling: Hva koster det å lage bedriftens nettside selv?

Lag nettsiden selv / Med Wordpress / Spar penger

Dette er det nok mange som lurer på. Også er det en del som ikke lurer på det også, for de har bare bestemt seg for at dette kan de ikke klare, så oppgaven må uansett settes bort til andre. Jeg tror at veldig mange enkeltpersonforetak og eiere av småbedrifter hadde laget sin egen nettside, dersom de hadde hatt bedre kjennskap til nettsideutvikling, hvordan det gjøres og hva som skal til av innsats.

Lag nettsiden selv / Med WordPress / Spar penger

Kostnad og ulempen ved å leie nettsideutvikling som tjeneste

Først vil jeg gjøre en ting klart: Hvis bedriften din ikke er begrenset av budsjett, så er det selvfølgelig ingenting i veien for å outsource produksjon av nettside. Har man råd til å betale det det koster, samt er villig til å betale for support og oppdateringer i uoverskuelig fremtid – så skal man selvfølgelig gjøre det. Da kan man bruke dyrbar tid på andre og kanskje da viktigere ting i bedriften.

Skal du ha en helt enkel nettside på for eksempel 4-5 undersider. Som er basert på en ferdig mal, og hvor du uansett skriver det meste av tekstinnholdet selv – Så bør du forvente at dette koster et sted mellom 20.000 og 50.000 kroner. Pluss moms. Så snart du ønsker å skreddersy design, legge inn blogg, legge inn kart, kontaktskjemaer, video etc., så stiger prisene betraktelig.

Les også: Lag din egen nettside – Spar penger! Få full kontroll!

Lag nettsiden selv / Med WordPress / Spar penger
Neida. Man kaster ikke penger i søppeldunken ved å outsource. Men, du kan spare alle de pengene hvis du gjør det selv.

Hva vil tilsvarende koste hvis du gjør det selv?

Hvis du skal gjøre akkurat det samme selv, så vil jeg her gi deg mer eller mindre eksakt hva det kan koste deg å få nettsiden ferdig. Vi snakker altså om en enkel side med 4-5 undersider.

 • 399 kroner per måned til GründerStudio
  Her er vi såpass dristige at vi går ut fra at du blir medlem hos GründerStudio for å lære alt som har med å lage nettsiden og gjøre, samt alt annet som handler om digital synlighet. Et medlemskap koster kroner 399 per måned. Da får du all opplæring du trenger, og blir guidet fra A til Å når det gjelder å lage nettside.
 • 100-150 kroner per år for domenenavn
  Kanskje betaler du for domenet allerede. Uansett koster det cirka 100 til 150 kroner i året
 • 500-1000 kroner i året for webhotell
  Filene til nettsiden din må ligge et fysisk sted. På en server. Her har du flere valg. For eksempel Domeneshop eller Webhuset. Uansett vil du betale rundt 500 til 1000 kroner årlig.

Og det er det! Det er det du må ha for å lage den nevnte nettsiden. Og noe av det beste ved dette er at nå kan du drifte nettsiden din. Det betyr at når du skal oppdatere noe, legge til eller fjerne noe, legge inn en ny funksjon eller lignende – så koster det ikke noe mer. Du behøver ikke å leie inn en webdesigner som tar 1500 kroner i timen.

Lag nettsiden selv / Med WordPress / Spar penger
Vi tenker ikke at du skal jobbe med nettsiden din på fjelltur. Men hvis du har laget din egen nettside, og du har dekning i fjellet, så kan du i teorien gjøre endringer uansett hvor du er.

Anbefalte tillegg for nettsideutvikling

Det som er beskrevet over er basisen. Du klarer deg med det. Når du skal legge inn kontaktskjema, et kart, en bildekarusell, video osv., så legges det til ved hjelp av såkalte plugins. Disse er stort sett gratis. Det kan allikevel hende at du vil unne deg noe ekstra når det gjelder plugins, derfor vil jeg nevne noen anbefalte tillegg her:

 • 500-1000 kroner per år for Elementor Pro
  Elementor er den nettsidebyggeren vi bruker i WordPress, når du lærer å lage nettside med GründerStudio. I opplæringen benytter vi gratisversjonen. Men, det er å anbefale og oppgradere til Elementor Pro. Da får du flere tilleggsfunksjoner bygget inn i Elementor, noe som betyr at du trenger færre gratis plugins. Det betyr igjen at siden din blir raskere og tryggere. Du får også da mulighet til å bruke AI når du designer siden og skriver tekst.
 • 100 kroner per måned for Midjourney
  Dette trenger du muligens ikke. Men med Midjourney kan du generere bilder som du kan bruke på nettsiden din. Sannsynligheten er stor for at du allerede har de bildene du behøver.
 • 1500-2500 for Vimeo
  Dette er kun aktuelt dersom du skal bruke mye video på nettsiden din. Da kan et abonnement hos Vimeo være aktuelt for lagring av disse videofilmene.

Så… hva tenker du? Kan det kanskje være verdt å lære seg og lage nettsiden selv? Da kan du jo bruke pengene du sparer litt smartere. For eksempel på markedsføring. Jeg vet hva jeg anbefaler.

Les også: Må en bedrift ha nettside i disse dager?

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg