De 5 viktigste fordelene ved bruk av video i markedsføring

Bruk av video i markedsføring

Video har i løpet av de siste årene blitt en uunnværlig del av den moderne digitale markedsføringsstrategien. Med den stadig økende populariteten til online videoinnhold, er det viktigere enn noensinne for bedrifter å utnytte dette, for å engasjere publikum på best tenkelig vis. I denne artikkelen skal vi kort se på de fem viktigste fordelene ved å inkludere videoinnhold i markedsføringen.

91 prosent av bedriftene brukte video i sin markedsføring i 2023. (Kilde: Wyzowl)

Les også: Videomarkedsføring – Lag profesjonelle videoer med enkelt utstyr

1. Høyere engasjement

En av de mest overbevisende fordelene med videomarkedsføring er dens evne til å fange oppmerksomheten til seerne. Videoer er visuelt tiltalende og dynamiske, og de har en tendens til å holde folk engasjert lenger enn tekstbasert innhold. Dette høyere engasjementet kan oversettes til økt tid brukt på nettstedet ditt, økt klikkrate og mer interaksjon med merkevaren din.

2. Økt konvertering

Videomarkedsføring har vist seg å være effektivt når det gjelder å øke konverteringsraten. Når potensielle kunder ser en video som beskriver produktet eller tjenesten din, er de mer tilbøyelige til å ta handling, for eksempel å foreta et kjøp eller registrere seg for nyhetsbrevet ditt. Videoer kan gi et dypt innblikk i produktet eller tjenesten, og dette kan hjelpe med å overbevise potensielle kunder om å ta det endelige steget.

(Kilde: Wyzowl)

3. Bedre synlighet på søkemotorer

Søkemotorer som Google verdsetter videoinnhold. Når du inkluderer videoer på nettstedet ditt, kan det forbedre rangeringen på søkeresultatsidene. Dette betyr at folk som søker etter relevante søkeord, har større sannsynlighet for å finne nettopp din nettside, som igjen øker synligheten og gir mer organisk trafikk til nettstedet ditt.

4. Sterkere merkevaretilstedeværelse

Videoer gir deg muligheten til å bygge en sterkere tilknytning til målgruppen din. De gir et personlig preg som tekst alene ikke kan oppnå. Ved å bruke videoer kan du dele historier, vise menneskene som utgjør bedriften din og etablere tillit hos seerne. En sterkere merkevaretilstedeværelse kan resultere i mer lojalitet blant kundene og en positiv merkevareopplevelse.

5. Målbare resultater

Et av de mest verdifulle aspektene ved videomarkedsføring er evnen til å måle resultatene nøyaktig. Du kan spore hvor mange mennesker som har sett videoen din, hvor lenge de har sett på den, og hvilke handlinger de har tatt etter å ha sett videoen. Denne innsikten gir deg muligheten til å finjustere markedsføringsstrategien din for å oppnå bedre resultater over tid.

Konklusjon

Det er tydelig at videomarkedsføring er en strategi som bør være på radaren til alle som ønsker å lykkes i dagens digitale landskap. De fem fordelene som er omtalt kort her, forteller oss at videoinnhold kan være en viktig ressurs for å engasjere målgruppen din, øke konverteringer, forbedre synligheten på søkemotorer, styrke merkevaretilstedeværelsen og oppnå målbare resultater. Produserer du ikke video enda, så er det bare å starte.

Les også: Videomarkedsføring: Fra nybegynner til proff

Del dette innlegget

Bli GründerStudio-medlem

Som medlem av GründerStudio vil du bli godt utrustet til å skape en profesjonell og tiltalende digital profil for din bedrift.

Her lærer du alt fra å utvikle dine egne nettsider og designe unike logoer, til å utforme effektive sosiale medier-kampanjer ved hjelp av AI-teknologi. Med andre ord, GründerStudio gir deg verktøyene til å redusere driftskostnadene, slik at du kan allokere ressursene dine mer strategisk, for eksempel ved å investere i målrettet markedsføring.

Flere innlegg